Gastwissenschaftler aus Südafrika am Lehrstuhl Didaktik der Geschichte

In der Zeit vom 14.06.2019 bis 13.07.2019 begrüßt der Lehrstuhl Didaktik der Geschichte Herrn Prof. Dr. Mahunele Thotse von der Universität Limpopo in Südafrika als Gastwissenschaftler. Der ausgewiesene Experte für südafrikanische Geschichte besonders auch unter kulturwissenschaftlichen Fragestellungen hat an der Gestaltung südafrikanischer Curricula  und Lehrwerken für den Geschichtsunterricht auf nationaler Ebene mitgewirkt und erfolgreiche Methodenkonzepte  (z. B. Time Travel) entwickelt. Ein weiterer Forschungsschwerpunkt liegt bei der deutschen Missionsgeschichte in Südafrika. In Augsburg spricht Prof. Thotse im Rahmen des geschichtsdidaktischen Forschungskolloquiums über " Land acquisition and state formation in South African textbooks: the case of the Zuid Afrikaanse Republiek in the Northern Transvaal, 1850-1900". (Do, 27.06.2019, Raum D 2122). Außerdem wirkt er bei der deutsch-chinesischen Summerschool mit. In diesem Rahmen spricht er  über  "The development of histopry teaching in South Africa from the beginning of the 1990s until today" und über "Teaching the History of Intergroup Relations in South Africa of the second half of the 19th century through its legacies".

Herzlich willkommen, Professor Thotse!

In the period from 14.06.2019 to 13.07.2019 the Chair of History Didactics welcomes Prof. Dr. Mahunele Thotse from the University of Limpopo in South Africa as guest scholar. The proven expert on South African history, especially with regard to questions of cultural studies, has contributed to the design of South African curricula and textbooks for history teaching at the national level and has developed successful methodological concepts (e.g. Time Travel). Another research focus is on German mission history in South Africa. In Augsburg, Prof. Thotse talks about "Land acquisition and state formation in South African textbooks: the case of the Zuid Afrikaanse Republiek in the Northern Transvaal, 1850-1900" at the History Didactic Research Colloquium. (Thu, 27.06.2019, Room D 2122). He also participates in the German-Chinese Summer School. In this context he talks about "The development of history teaching in South Africa from the beginning of the 1990s until today" and about "Teaching the History of Intergroup Relations in South Africa of the second half of the 19th century through its legacies".

Welcome, Professor Thotse!

Meldung vom 28.05.2019